Behandelen van LUIZEN op een natuurlijke manier

De basisscholen in heel Nederland zijn weer begonnen!

Na de vakantie blijken luizen nog wel eens voor te komen bij kinderen. Niet omdat dit aan de periode ligt, maar omdat het dan simpelweg vaker gecontroleerd wordt.
Dit zegt niets over de hygiëne, ondanks dat het vaak een vies idee is. Hoofdluizen houden juist van schoon haar.
Controleer vooral de warme plekken goed: in de nek en achter de oren. Ook als je geen luizen ziet maar wel grijs-witte puntjes,is er waarschijnlijk sprake van hoofdluis. Die puntjes, de eitjes (neten),kunnen zich ontwikkelen tot luizen.

Mocht je luizen willen voorkomen of behandelen dan kan dat op een natuurlijke manier: met Melaleuca essentiële olie (ook wel tea tree genoemd).

 

Dit kan al preventief: vul een spray met 100 ml water en voeg 15-20 druppels Melaleuca toe. Schudden voor gebruik.
Spray dit mengsel in de nek van je kind of op de kraag van de jas of kleding. Ook kun je dit gebruiken op knuffels, kussens etc.

Zijn er luizen aangetroffen? Voeg dan 3 druppels Melaleuca toe aan de dosering shampoo die je normaal zou gebruiken.
Was het haar maar spoel het niet uit. Pak huishoudfolie en wikkel dit om het haar/hoofd. Houdt het gezicht vrij uiteraard 😉 Laat dit ongeveer 30 minuten zitten. Wanneer je het folie eraf haalt zie je direct dat de luizen inclusief de neten helemaal vergaan zijn. Je kunt het haar nu uitspoelen en eventueel nog een keer wassen. Naar wens nog een keer herhalen na enkele